5. október bol v gastronomickom raji akým bezpochyby New York určite je veľký deň. Udeľovali sa totiž ocenenia sprievodcu Michelin pre rok 2011.


Takýto deň prichádza prirodzene len raz za rok (za rok 2010 si Michelin hviezdy rozdelilo 28 reštaurácií) a preto každý s napätím očakával, ktoré reštaurácie svoje hviezdy stratia a takisto, ktoré budú povýšené do hviezdnej sféry.

Hviezdičky od Michelina si rýchlo získavajú obľubu aj v New Yorku a pre čoraz viac ľudí sa stávajú takto ocenené reštaurácie synonymom kvality a skvelého gastronomického zážitku. Pre budúci rok až 57 reštaurácií získalo aspoň jednu hviezdičku.

O kvalite newyorskej gastronómie svedčí aj fakt, že z minuloročného zoznamu nevypadla žiadna 2, či 3 hviezdičková reštaurácia. New York má zároveň najviac zástupcov v kategórii Bib Gourmand, reštauráciách, kde celá večera musí stáť do 40 dolárov. Týchto reštaurícií sa v New Yorku nachádza až 95.

Tri hviezdičky od Michelina
Daniel, Jean Georges, Le Bernardin, Masa, Per Se

Dve hviezdičky od Michelina
Alto, Chef Table at Brooklyn Fare (Novinka), Corton, Gilt, Gordon Ramsay at The London, Kajitsu (Novinka)
Marea (Novinka), Momofuku Ko, Picholine, Soto (Novinka)

Jedna hviezdička od Michelina
Adour, Aldea (Novinka), Annisa, Aureole, A Voce Columbus, A Voce Madison (Novinka), Blue Hill, Bouley, The Breslin (Novinka), Café Boulud, Casa Mono, Convivio, Danny Brown Wine Bar & Kitchen (Novinka), Del Posto, Dovetail (Novinka), Dressler, Eleven Madison Park, Gotham Bar and Grill, Gramercy Tavern, Jewel Bako, Kyo Ya, L’Atelier de Joël Robuchon, Laut (Novinka), Marc Forgione, Minetta Tavern, The Modern, Oceana, Peter Luger, Public, River Café, Rouge Tomate, Saul, Seäsonal, Shalezeh, SHO Shaun Hergatt, Spotted Pig, Sushi Azabu,Sushi of Gari, Wallsé, wd~50

71 // 0,647s.